2012 este inceputul (Vama)

Ieri a fost 28 mai. Sau ziua lui Tudor Chirila. Sau concertul pentru lansarea albumului 2012, al trupei Vama.

O sa incep concluzionand ca baietii acestia sunt niste artisti adevarati, care stiu sa livreze cu adevarat o prestatie live.

Zic asta pentru ca a existat o coregrafie impresionanta si Tudor a stiut cum si cand sa relationeze cu publicul.

Doua momente importante pentru mine au fost cand s-au cantat melodiile „Declar pierduta, tara” si „Sa dansam”.
Am trecut printr-un moment de constientizare atunci cand am vazut aliniati tineri de toate varstele, care cad si sunt acoperiti de steagul romanesc. Iar versurile iti spun „[...] ne fura viata, platim cu munca si bani”.
Apoi, esti indemnat sa dansezi de catre un solist care sta in mijlocul salii si iti striga cat poate el de mult si bine: „Dansez ca sa imi amintesc /Ca sunt in viata si traiesc!”

Cand simteam trupul cum imi vibra de la boxele langa care am avut noroc sa stau (nu sunt ironica:) ) imi spuneam ca nu e usor.
Nu e usor sa te cauti, sa visezi, sa iti doresti sa faci ce-ti place. Nu e usor sa le spui alor tai ca nu ai destui bani luna asta, sa auda rudele ca nu ai carte de munca. Nu e usor sa te scoli dimineata si sa ramai cu zambetul pe buze cu gandul la multimile triste care iti vor iesi in cale sau intrebarile existentiale ce nu te vor lasa sa te odihnesti. Nu este usor sa nu-ti iasa ceva…pentru ca, inclusiv tu, ai fost invatat ca imediatul se intampla ieri.
Doar ca…mai apare un moment in care te lasi inconjurat de adevar si de curaj. Cam ceea ce cred eu ca exista in muzica Vama. Ca ei putini sunt. Putini sunt cei care isi dau tricoul de pe ei si sterg scena de sampanie, iti zic pe bune, cred in ceea ce fac si rezista in fata societatii.

Sincer, credeam ca nu mai sunt multi care au urechi sa auda. Dar iata ca am vazut o Sala Palatului plina si un spectator de aproximativ 60 de ani care stia versurile melodiilor (de la vechi la noi).

Auziti. Vedeti. Visati. Dansati. Iubiti. Indrazniti.
Si cat de curand…votati:)

Ah…si puteti sa nu ma credeti. Sunt doar o fana si e posibil sa fiu subiectiva.

p.s: urmatorul concert este in august, la Vama Veche

Share